ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φιλόθεος Φάρος 1930 έως 0 (-1930)

Από την γέννησή μας ως το θάνατό μας έχουμε ανάγκη να αγαπούμε και να μας αγαπούν. Σε όλη μας τη ζωή η υγεία μας και η ευτυχία μας εξαρτώνται από την ικανότητά μας να ικανοποιούμε αυτή την ανάγκη.


ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ

Ούτε πολύ νωρίς

ούτε πολύ αργάΣυνεντεύξεις
Ο Φιλόθεος Φάρος είναι Έλληνας ιερέας , ψυχολόγος και συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1930 στον Πειραιά, ο πατέρας του ήταν κουρέας και ο Φιλόθεος μεγάλωσε γνωρίζοντας τον κόσμο της Τρούμπας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο, νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, θεολογία στο ΕΚΠ και Ποιμαντική Ψυχολογία στις ΗΠΑ. Χειροτονήθηκε διάκονος και ιερέας το 1962 στην Ελλάδα και στη συνέχεια υπηρέτησε ως εφημέριος στις ΗΠΑ. Δίδαξε Ποιμαντική Ψυχολογία στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη από το 1969 έως το 1976. Την ίδια εποχή παρείχε υποστήριξη σε ζευγάρια που τα παιδιά τους αντιμετώπιζαν σοβαρές ασθένειες.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1976 κι ασχολήθηκε συστηματικά με το συγγραφικό του έργο καθώς επίσης, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90, με το Συμβουλευτικό Κέντρο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Έχει γράψει πολλά άρθρα, μελέτες και βιβλία που διαπραγματεύονται άμεσα και καίρια θέματα για τη ζωή του ανθρώπου, όπως είναι το πένθος, ο γάμος, η ανατροφή των παιδιών, ο έρωτας.