ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μαλβίνα Κάραλη 1954 έως 2002 (48)

Ή είμαι ερωτευμένη και δυστυχώ με τρόπο αστείο ή είμαι λογική και πλήττω θανάσιμα.


ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑΗ Μαλβίνα Κάραλη -γεννήθηκε ως Μαρία-Ελένη Σακκά- (3 Φεβρουαρίου 1954 - 7 Ιουνίου 2002) ήταν Ελληνίδα συγγραφέας, σεναριογράφος, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια σατιρικών εκπομπών. Μεγάλωσε στην Αθήνα, τελείωσε την Αρσάκειο σχολή και σπούδασε στην Γαλλία, Μαθηματικά Κυβερνητική και Ιστορία Τέχνης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα κέρδισε σε ένα διαγωνισμό του περιοδικού Γυναίκα για την ανακάλυψη νέων δημοσιογράφων και ξεκίνησε να αρθρογραφεί για την «Γυναίκα» τα «Επίκαιρα», το «Κλικ», την «Απογευματινή», τον «Επενδυτή» και άλλα περιοδικά κι εφημερίδες.

Έγραψε τα βιβλία «Αθώος σαν αγαπημένος» (εκδ. Καστανιώτη), «Τα κορίτσια της Σαβάνα» (εκδ. Νεφέλη), «Πιο πολύ, πιο πολλοί» (εκδ. Αστάρτη), τη συλλογή δημοσιευμάτων «Ο έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες» (εκδ. Κάκτος), μια σειρά βιβλίων μαγειρικής υπό τον γενικό τίτλο «Η κουζίνα της Μαλβίνας-Μαλβινέζικα» (εκδ. Αστάρτη), την μυθιστορηματική βιογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη («Γλυκό κορίτσι»). Παράλληλα εργάστηκε ως σεναριογράφος και τιμήθηκε με δύο κρατικά βραβεία σεναρίου για τις ταινίες «Ξένια» (1989) του Πατρίς Βιβάνκος και «Κρυστάλλινες Νύχτες» (1992) της Τώνιας Μαρκετάκη

Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή κυρίως μέσω της τηλεόρασης. Έχει αφήσει εποχή με συνεντεύξεις επωνύμων στο κανάλι Seven και τις σατιρικές της εκπομπές Malvina Live (ΣΚΑΪ), Malvina Hostess (Mega), Μalvina Rixten(Star) στις οποίες έκανε οξεία κριτική και διακωμωδούσε δημόσια πρόσωπα και καταστάσεις. Η Μαλβίνα έκανε τρεις γάμους και απέκτησε τρία παιδιά. Αρρώστησε από καρκίνο, πήγε στην Αμερική σε μία προσπάθεια να γιατρευτεί, τελικά ύστερα από πολύμηνη και επώδυνη μάχη πέθανε τον Ιούνιο του 2002 στην Αθήνα.

Μαλβίνα Κάραλη, Σαββατογεννημένη